top of page
Alles over cactusleer
Waarom cactus leer?
50% van de verwerkte oogst gaat naar de voedingsindustrie die de boerderij ten goede komt. Twee bedrijfstakken kunnen naast een enkel gewas bestaan (diervoeder).
Er zijn ongeveer 3 cactussen nodig om een strekkende meter Cactusleer te maken.
Cactus is een taaie en veerkrachtige soort, aangepast aan extreme omstandigheden en kan overleven in gebieden waar niets anders zal groeien.
Desserto’s USDA-gecertificeerde cactus wordt geteeld in een biologisch landbouwsysteem in de vruchtbare en mineraalrijke regio Zacatecas, Mexico.
Cactus regenereert van nature grond.
Ze snijden alleen de volwassen bladeren van de plant zonder de plant zelf te beschadigen, waardoor een herhaalde oogst van dezelfde planten elke 6-8 maanden mogelijk is.
Van 14 hectare kan Desserto 8.100 ton CO2 per jaar absorberen terwijl we op de boerderij 15.30 ton CO2 per jaar genereren.
Duurzaam kunstleer dat bijdraagt aan verlaging van de CO2-uitstoot.
Productieproces
bottom of page