top of page
DSC_4172.jpg

Alles over cactusleer

Waarom cactus leer?

number-1.png

50% van de verwerkte oogst gaat naar de voedingsindustrie die de boerderij ten goede komt. Twee bedrijfstakken kunnen naast een enkel gewas bestaan (diervoeder).

track.png

Er zijn ongeveer 3 cactussen nodig om een strekkende meter Cactusleer te maken.

number-3.png

Cactus is een taaie en veerkrachtige soort, aangepast aan extreme omstandigheden en kan overleven in gebieden waar niets anders zal groeien. 

number-4.png

Desserto’s USDA-gecertificeerde cactus wordt geteeld in een biologisch landbouwsysteem in de vruchtbare en mineraalrijke regio Zacatecas, Mexico.

number-5.png

Cactus regenereert van nature grond.

number-6.png

Ze snijden alleen de volwassen bladeren van de plant zonder de plant zelf te beschadigen, waardoor een herhaalde oogst van dezelfde planten elke 6-8 maanden mogelijk is.

number-7.png

Van 14 hectare kan Desserto 8.100 ton CO2 per jaar absorberen terwijl we op de boerderij 15.30 ton CO2 per jaar genereren.

number-8.png

Duurzaam kunstleer dat bijdraagt aan verlaging van de CO2-uitstoot.

DSC_4172.jpg

Productieproces

bottom of page