top of page
Copy of Untitled (851 × 315 px) (425 × 160 px) (1702 × 630 px).png

Alles over cactusleer

Waarom cactusleer?

50% van de verwerkte oogst gaat naar de voedingsindustrie die de boerderij ten goede komt. Twee bedrijfstakken kunnen naast een enkel gewas bestaan (diervoeder).

Cactus is een taaie en veerkrachtige soort, aangepast aan extreme omstandigheden en kan overleven in gebieden waar niets anders zal groeien. 

Desserto’s USDA-gecertificeerde cactus wordt geteeld in een biologisch landbouwsysteem in de vruchtbare en mineraalrijke regio Zacatecas, Mexico.

Duurzaam kunstleer dat bijdraagt aan verlaging van de CO2 uitstoot

Er zijn ongeveer 3 cactussen nodig om een strekkende meter Cactusleer te maken.

Cactus regenereert van nature grond.

Ze snijden alleen de volwassen bladeren van de plant zonder de plant zelf te beschadigen, waardoor een herhaalde oogst van dezelfde planten elke 6-8 maanden mogelijk is.

Van 14 hectare kan Desserto 8.100 ton CO2/ per jaar absorberen terwijl we op de boerderij 15.30 ton CO2 per jaar genereren.

Copy of Untitled (851 × 315 px) (425 × 160 px) (1702 × 630 px).png

Productieproces

bottom of page