top of page

Hét vegan alternatief voor dierlijk en synthetisch leer

Iedereen wil zijn steentje bijdragen als het gaat om duurzaamheid. We eten steeds minder vlees, hergebruiken materialen en proberen onze carbon footprint zo laag mogelijk te houden. Maar eerlijk is eerlijk, we willen ook zoveel mogelijk onze ‘oude’ levensstijl behouden. Dus zijn we op zoek naar goede, duurzame alternatieven voor veel producten. Een daarvan is leer. Wij hebben daar een oplossing voor: Cactusleer. Het vegan alternatief.


Nu horen we jullie denken; Cactusleer? Hoe dan? Het korte antwoord is dat het net als synthetisch leer een alternatief is voor dierlijk leer. Cactusleer komt uit Mexico, om precies te zijn uit de staat Jalisco, ten westen van Mexico Stad. In Jalisco groeit de cactus in overvloede en in vele verschillende soorten – van een van de soorten wordt bijvoorbeeld tequila gemaakt. Twee slimme mensen ontdekten dat je van de bladeren van de Nopal-cactus leer kon produceren. Een duurzaam alternatief en belangrijker; het productieproces is veel minder intensief dan dat van het produceren van synthetisch en dierlijk leer.


Elke stap in het proces is duurzaam

Allereerst is er veel minder water nodig voor het productieproces. Cactussen hebben van zichzelf al bijna geen water nodig (wie heeft er ooit niet zijn cactus in een pot laten verdrinken?). Ook hoeft je vrijwel geen water gebruikt te worden om het te reinigen. Ten tweede wordt cactusleer van de volwassen bladeren van een cactusplant gemaakt. Daardoor kan de cactus constant blijven groeien. Ongeveer 2 keer per jaar per plant kunnen volwassen bladeren geoogst worden. Daarnaast neemt de plant ook meer CO2 op dan dat er vrijkomt in het productieproces. De producenten waar wij het cactusleer van inkopen, produceren jaarlijks ongeveer 15 ton CO2, terwijl de cactussen zo’n 8.100 ton CO2 weer opnemen. Tenslotte wordt bij het verwerken van het leer geen ftalaten, giftige chemicaliën en PVC gebruikt. Het leer is dus biologisch afbreekbaar en gebruikt alleen natuurlijke producten. Het is het vegan leer van alle leersoorten.


Je kunt het overal voor gebruiken

Wacht even, maar als cactusleer biologisch afbreekbaar is, is het dan wel duurzaam? Jazeker, cactusleer heeft dezelfde eigenschappen en toepassingen als synthetisch en dierlijk leer. Cactusleer gaat zeker tien jaar mee. Waar kun je het dan voor gebruiken? Voor fashion, meubels en zelfs in de auto-industrie. Net als alle andere leersoorten. Alleen is dit de meest duurzame leer-oplossing. Waarom gebruiken we het dan niet veel meer? Dat vroegen wij ons ook af. Daarom zijn wij met cactusleer.nl begonnen. Als een van de weinige in Nederland kun je bij ons het leer los bestellen, maar bieden we ook verschillende leerproducten aan. Voor zowel bedrijven als particulieren.

Cactusleer is wat ons betreft het beste vegan alternatief voor leer: Sterk, duurzaam, biologisch afbreekbaar en vrij van dierlijke producten en gevaarlijke stoffen. En als je het ziet en voelt, is het niet van echt te onderscheiden. Meer weten over cactusleer en hoe je het allemaal kunt gebruiken? Laat een berichtje achter of bestel via onze website. Of je nu op zoek bent naar één strekkende meter, of een warenhuis vol; wij helpen je.

43 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page