top of page

Vouroc lanceert de eerste nette, duurzame schoenen van cactusleer.

Bijgewerkt op: 23 mei


We zien steeds meer producten van cactusleer de markt veroveren. En dat verbaast ons natuurlijk niets! De mogelijkheden met cactusleer zijn namelijk oneindig. Deze vegan en duurzame leersoort heeft dezelfde eigenschappen als dierlijk leer. Behalve dat cactusleer erg sterk is, is het ook zacht, elastisch, flexibel, ademend en slijt- en scheurvast. Het is voor ons geen verrassing dat je hiermee de mooiste producten kunt maken. We kennen al tassen van cactusleer, accessoires, kleding en sneakers. Maar sinds februari 2023 is er een uniek product op de markt: nette, duurzame schoenen voor heren van het Nederlandse merk Vouroc! Daar willen wij natuurlijk alles over weten.

Samenwerking Cactusleer en Vouroc

Een paar weken geleden hadden we een leuke en interessante call met co-founder Jochem van Heek. Hij vertelde ons alles over het ontstaan van Vouroc en de plannen die zij hebben voor de toekomst. Er was direct een goede klik en we besloten om samen te gaan werken. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk publiciteit te genereren voor cactusleer. Zodat steeds meer mensen op de hoogte zijn van deze duurzame en diervriendelijke leersoort die bovendien een positieve bijdrage levert aan het klimaat.

Het ontstaan van Vouroc

Jochem van Heek is eigenaar van een e-commerce adviesbedrijf. Samen met zijn zakenpartner Joran Bekhuis adviseert hij ondernemers die in het buitenland producten willen gaan verkopen. Twee bevriende ondernemers, Renze Roskam en Bas van der Lugt, zijn al een aantal jaren eigenaar van een schoenenmerk. Drie van hen hebben jonge kinderen. Jochem verwacht dit jaar zijn eerste kindje. “We willen onze kinderen een mooie toekomst kunnen geven”, aldus Jochem.

Zo ontstond het idee om vegan en duurzame schoenen te gaan ontwikkelen. En omdat ze alles zo duurzaam mogelijk wilden doen, kozen ze voor cactusleer. De cactusplant groeit namelijk op droge grond, heeft weinig water nodig en absorbeert CO2.

De kennis van e-commerce en buitenlandse wetgeving én de jarenlange ervaring in de schoenenbranche is de perfectie combinatie voor het lanceren van een nieuw en uniek duurzaam schoenenmerk. De naam Vouroc is ontstaan uit het Engelse woord voor oeros (aurochs). De ‘V’ staat voor vegan. De oeros is een uitgestorven wild rund. Het idee is dat er geen dieren meer hoeven uit te sterven wanneer je duurzame schoenen gaat dragen van cactusleer. Een inspirerende en sprekende missie wat ons betreft!

“Ik vind het een heel tof idee

dat ik nu een cactus aan mijn voeten heb”

Jochem van Heek

Duurzame schoenen van cactusleer

Twee jaar zijn de heren van Vouroc bezig geweest met de ontwikkeling van nette, duurzame herenschoenen van cactusleer. Het heeft natuurlijk ook tijd nodig om een zo goed mogelijk kwalitatief product op de markt te brengen. Ook merkten ze dat het voor veel fabrikanten even wennen is om niet meer met dierlijk leer te werken. Uiteindelijk is het gelukt om een duurzame schoen te ontwikkelen die alle tests heeft doorstaan. Vegan en duurzame schoenen van cactusleer doen in kwaliteit niet onder voor schoenen van ’gewoon’ dierlijk leer. Bovendien zijn het hele comfortabele schoenen. Volgens Jochem zijn het ‘nette schoenen die voelen als sneakers’.duurzame schoenen van cactusleer

Plannen voor toekomst

De eerste collectie duurzame schoenen is pas net gelanceerd, maar toch wordt er al flink gebrainstormd over de plannen voor het komende jaar. Jochem: “Voor de volgende collectie willen we wat meer opmerkelijke designs. Het mag van ons allemaal nog best wat spannender. Ook hebben we al regelmatig de vraag gekregen of er ook een collectie vegan en duurzame schoenen komt voor vrouwen.”


“Daarnaast willen we gaan kijken wat we kunnen doen om het gehele proces zo duurzaam mogelijk te maken. Wat kunnen we bijvoorbeeld doen om het aantal retouren zo laag mogelijk te houden. Misschien kunnen we bij het winkelwagentje de CO2 uitstoot vermelden. Het is belangrijk dat mensen wat bedachtzamer gaan bestellen en zo weinig mogelijk retourneren. Daarom maken we gebruik van een maattabel in onze webshop. Je kunt exact uitrekenen welke maat je nodig hebt. Ook brengen we kosten in rekening voor het retour sturen van een artikel. Retouren, dat zijn de kilometers die je niet wilt maken. Het zorgt namelijk voor heel veel CO2 uitstoot. We weten inmiddels ook wat er gebeurt met al die retouren. Veel kleding die retour wordt gestuurd, wordt vernietigd en verbrand. Wij doen daar absoluut niet aan mee.”

Duurzame schoenen van cactusleer bestellen

De nette herenschoenen van cactusleer zijn te bestellen via de webshop Vouroc | Duurzame Schoenen Van Cactus. Wil jij het verschil maken? Ben je op zoek naar vegan en duurzame schoenen? Lijkt het jou ook tof om een cactus aan je voeten te hebben? Neem eens een kijkje op deze nieuwe website en laat je verrassen!


duurzame sneakers van cactusleer
72 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page