top of page
Zoeken

Werken met Cactusleer?

We vroegen het aan Saskia Jordens van de TassenKas.


Mijn ervaring met Cactusleer?

Hoi ik ben Saskia van De TassenKas. Bij mijn onderneming kun je je eigen tas designen en

op maat laten maken. Gelijk met het opstarten van mijn bedrijf, in de zomer van 2021, zag ik Cactusleer voorbij komen op Instagram. Ik was direct geïntrigeerd. Leer van iets anders dan huid van een dier!? En net zo sterk?


Via de website www.cactusleer.nl heb ik een sample set aangevraagd, blij verrast was ik toen ik het Cactusleer thuis kreeg. Vol enthousiasme maakte ik een filmpje over de sample en heb ik dit op Instagram geplaatst. Mijn allereerste klant koos afgelopen jaar dan ook voor Cactusleer in haar tas. Ik kon mijn eerste bestelling Cactusleer plaatsen. Tevens leverde het mij een mooie connectie op met de mannen achter Cactusleer.nl, die we sindsdien op een plezierige manier hebben onderhouden. Inmiddels heb ik meerdere tassen gemaakt met Cactusleer, zoals deze limited edition schoudertas en ligt er op het moment nu ook eentje klaar om in elkaar te zetten.


Wat ik heel fijn vind aan Cactusleer is dat het gewoon te verwerken is op een huishoudnaaimachine. Een goede naald erin: jeans of microtex, en your good to go. Wanneer je verkeerd stik, houd je gaatjes over in leer. Dat gebeurt in kunstleer, dierlijk leer en Cactusleer. Hierdoor moet je goed opletten met wat je doet. Al heb ik inmiddels gemerkt dat Cactusleer iets vergevender is als dierlijk leer. Cactusleer is heel sterk, waardoor verstevigen veelal niet nodig is. Mocht je dit wel willen doen dan kan dit gemakkelijk doordat je het ook kan verwarmen om hier bijvoorbeeld versteviging aan vast te plakken. Mocht het nodig zijn dat gebruik ik zelf altijd een theedoek en zet ik de bout niet te heet.

Een ander leeralternatief wat ik eens gebruikte is Pinatex. Dat wordt gemaakt van ananaspulp. Ik vind dat zelf ook erg mooi, maar het lijkt niet op leer. Het is wat viltig en heeft daardoor een compleet andere uitstraling als dierlijk leer of Cactusleer. Maar dit blijft uiteraard een persoonlijke mening.


“Ik gebruik Cactusleer omdat het anders is dan de standaard, maar wel de looks heeft van echt leer.”


Het bedient hierdoor ook klanten die een vegan leefstijl hebben. Het Cactusleer dat ik gebruikte heeft bewezen sterk te zijn en tegen een stootje te kunnen. Dit is met een tas waarvan je wilt dat hij langer meegaat erg belangrijk.

Ik zou het zelf heel tof vinden om eens schoenen te zien gemaakt van cactusleer, dat ben ik tot nu toe nog niet tegengekomen.

56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page