top of page
 • Hoe duurzaam is vegan leer?
  Tassen en schoenen van vegan leer zijn goede voorbeelden van vegan items die niet altijd duurzaam hoeven te zijn. Vegan leer wordt namelijk vaak gemaakt van synthetische stoffen zoals microvezel en polyester. Deze synthetische materialen worden gewonnen uit ruwe aardolie en zijn dus net zo slecht als plastic.
 • Is er een minimumbestel hoeveelheid?
  Het cactusleer is te bestellen vanaf 36 centimeter (breedte bij 140 centimeter).
 • Welke kleuren zijn er?
  Het materiaal is in verschillende kleuren beschikbaar momenteel hebben we 17 verschillende kleuren waaronder beschikbaar groen, zwart, rood, beige, wit, blauw, paars en zelfs goud.
 • Hoe kan ik bestellen?
  Op de webshop kan je een bestelling plaatsen en deze wordt binnen 5 werkdagen verzonden.
 • Wat is vegan leer?
  Vegan leer is een stof gemaakt van een materiaal dat lijkt op leer, maar in praktijk is gemaakt van een synthetisch- of plantaardig materiaal. Dit kan bijvoorbeeld polyurethaan zijn, maar er wordt ook geëxperimenteerd met ananasbladeren, kokos en zelfs appel. Maar wij vertellen je hier natuurlijk graag alles over de voordelen van Cactusleer.
 • Wat is Cactusleer?
  Cactusleer is afkomstig uit Mexico en wordt vervaardigd van de Nopal cactus. Deze cactussoort groeit er in grote getalen, maar voor het leer worden deze cactussen speciaal gekweekt op een cactusfarm. De afgesneden scheuten worden tot pulp vermalen.
 • Hoe bekend is het Cactusleer al?
  Onder het grote publiek is Cactusleer nog onbekend, maar het begint de laatste jaren wel steeds bekender te worden. De uitvinders van Cactusleer, de heren Adrián López Velarde en Marte Cázarez, ontvingen eerder al de Green Product Award, die elk jaar wordt toegekend aan duurzame en innovatieve producten en diensten over de hele wereld. Ook werden ze winnaar van de Monte Carlo Fashion Week 2020 Sustainability Awards. In het programma Dragon’s Den was er een pitch van Esther Koolen en Jolanda Cornet namens Trashious. Helaas kwam er geen investering van een van de dragons maar Cactusleer is wel weer extra onder de aandacht gebracht. Grote autofabrikanten zoals Tesla, maar ook BMW, Mercedes-Benz, Lexus en Ferrari, bieden al auto’s aan met hightech en innovatieve interieurs van vegan leer. Zelfs koningin Maxima draagt Cactusleer! Tijdens een van haar publieke optredens in 2021, droeg hare majesteit een Cactusleren rok, ontworpen door haar favoriete ontwerpers van modehuis Natan. Maar Trashious is écht niet het enige bedrijf dat werkt met Cactusleer, soms moet je gewoon wat beter zoeken maar er is zijn voldoende producten van Cactusleer.
 • Wat zijn de voordelen voor een bedrijf welke werkt met Cactusleer?
  Het gebruik van vegan leer in luxe producten vermindert niet alleen de koolstofvoetafdruk van bij voorbeeld de autofabrikant en benadrukt de duurzaamheid van het bedrijf, maar bewijst ook dat het veelzijdig is en inderdaad dierlijk leer kan vervangen.
 • Hoe kan leer vegan zijn?
  Een vegan leer-product houdt in dat het niet gemaakt is van dieren of van dierlijke producten. -Dierproefvrij wil zeggen dat het betreffende product niet op dieren is getest
 • Hoe werkt de productie?
  In Mexico worden op de ranch de volwassen bladeren van de plant geselecteerd en er afgesneden zonder de cactus zelf te beschadigen. De groei van de cactus wordt niet gestimuleerd met een irrigatiesysteem, het groeit enkel met regenwater. Heb je de film van het productieproces al bekeken?
 • Wat kan je nog meer met de bladeren van de Nopal cactus?
  Cactusbladeren worden ook wel nopal of nopales genoemd. Cactusblad wordt veel in de Mexicaanse keuken gebruikt. Hier verwerken ze cactusblad in salades, taco’s, door gehakt of bij eieren en velen zweren ook bij de geneeskrachtige werking van cactusblad. Maar gooi ze ook gerust eens in de blender, gemengd met sinaasappelsap; een heerlijk en gezond sapje! Vergeet niet eerst de naalden en randen te verwijderen.
 • Hoe snel groeit het blad van de Cactus weer aan?
  Tussen de 6 tot 8 maanden is het blad van de Cactus weer volledig aangegroeid.
 • Waar worden de bladeren van de Noptal Cactus nog meer voor gebruikt?
  De Nopal Cactus is zeer rijk aan nutriënten en is daarom, zeker in droge en woestijnachtige gebieden, erg belangrijk voor de lokale bevolking. Deze cactus is o.a. rijk aan voedingsvezels, vitaminen, fytonutriënten, belangrijke aminozuren en sterke antioxidanten zoals polyfenolen en flavonolen. Om die reden maakt het dat deze cactus zo gelieft als voedingsmiddel maar ook als voedingssupplement. Nopal extract wordt om zijn gunstige werking veel gebruikt in o.a. afslankproducten.
 • Is het Cactusleer van Desserto 100% Plant Based?
  Nog niet, maar ze komen er wel! De meest geavanceerde materialen van Desserto® zijn momenteel voor 90% plantaardig. Desserto is continu bezig om het product en de samenstelling te verbeteren.
 • Is Cactusleer biologisch afbreekbaar?
  Ja. Het Cactusleer van de Desserto®-materialen zijn biologisch afbreekbaar. Echter wordt het Cactusleer verstevigd door verschillende soorten materialen aan de achterkant van het Cactusleer. Het percentage biologische afbraak varieert dan ook afhankelijk van de samenstelling.
 • Is het matieraal recyclebaar?
  Ja. De materialen van Desserto® kunnen chemisch of mechanisch worden gerecycled.
 • Is Cactusleer duurzamer dan dierenleder?
  Ja. Desserto® is veel duurzamer dan dierlijk leer, niet alleen door de samenstelling, maar ook de productiekant. Ze houden het dierproefvrij!
 • Hoe worden de materialen gekleurd?
  Desserto®-materialen worden gekleurd bij het maken van de biohars. Naast het natuurlijke cactuschlorofyl worden organische pigmenten gebruikt.
 • Zijn de materialen Vegan?
  Ja. Alle Desserto®-materialen zijn veganistisch goedgekeurd en gecertificeerd omdat er geen componenten van dierlijke oorsprong in het productconcept zitten.
 • Wat is de levensduur van Cactusleer?
  Het materiaal is zeer duurzaam en voldoet aan de vereiste specificaties. Dankzij de sterke moleculaire binding waarin de cactus een belangrijke rol speelt, het biedt een hoge weerstand tegen schuren, wrijven, scheuren en treksterkte.
 • Waarom is kunstleer zo belangrijk?
  Veel mensen denken nog steeds dat leer een bijproduct is uit de vleesindustrie. Dit is NIET het geval. Er worden nog steeds dieren enkel en alleen voor de vacht of huid gefokt. De vele verschillende leeralternatieven kunnen steeds beter voldoen aan de kwaliteit en de uitstraling van ‘echt’ leer. Echter kan men zich afvragen of ‘de kwaliteit en de uitstraling’ opwegen tegen de vele nadelen dat leer met zich meebrengt. Denkend aan de afkomst van leer en het leed bij de leerlooiers, de lozing van schadelijke stoffen in het milieu en het dierenleed wat met de leerindustrie gepaard gaat.
 • Zijn alle producten in de webshop door jullie gemaakt?
  Nee, de meeste producten worden door samenwerkingspartners gemaakt.
 • Wat is het meest dikke leer-alternatief dat jullie aanbieden?
  De dikste variant die wij aanbieden is de Cactusleer bycast black biocactus, met een dikte van 1,5 mm. Achterkant: 100% katoen doordrenkt met cactus.
 • Wat is de verhouding van plantaardig vs andere stoffen?
  De samenstelling varieert per materiaal (SKU). Aan de voorkant is het 90% plantaardig en aan de achterkant is de verhouding over het algemeen 65% Polyester / 35% Katoen maar soms ook 100% katoen.
 • Wat als ik meer dan de in de webshop aangegeven aantallen wil bestellen?
  Wil je grotere aantallen bestellen dan is dit mogelijk, neem dan contact met ons op via ons contact@cactusleer.nl.
 • Wat is de levertijd?
  Samples versturen wij binnen 3 werkdagen. Cactusleer en producten verzenden wij binnen 5 werkdagen. Het Cactusleer wordt verzonden met een track & trace.
 • In welke diktes is cactusleer verkrijgbaar?
  Wij hebben cactusleer in diverse diktes. De meeste soorten zijn 1,0 mm dik. Wij hebben ook cactusleer van 0,5 mm, maar ook van 1,5 mm.
bottom of page