top of page
Zoeken

Het ontstaan van de webshop cactusleer.nl

‘Inspringen op nieuwe ontwikkelingen in de markt’ en ‘zo vroeg mogelijk aanhaken bij de nieuwste trends’. Voor de moderne ondernemer is dit maar wàt belangrijk. En dit is precies wat Glenn twee jaar geleden deed. Hij droomde al langer van het starten van een eigen, duurzame onderneming. Toen hij iets over cactusleer voorbij zag komen, was zijn interesse direct gewekt. “Toen ik het eerste sample binnen kreeg, was ik laaiend enthousiast. Ik kreeg ook meteen veel ideeën wat ik ermee zou kunnen doen.”


Webshop cactusleer


“Op LinkedIn zag ik iets voorbij komen over cactusleer. Ik vond het meteen interessant en ben verder onderzoek gaan doen. Ik kwam al snel in contact met de heren van Desserto in Mexico. Daar heb ik direct een sample besteld. Ik ontdekte dat er in Nederland nog bijna niets mee werd gedaan. Op internet vond ik vrijwel niets en ook geen producten van cactusleer. Het stond dus echt nog helemaal in de kinderschoenen. Zelfs de domeinnaam cactusleer.nl was nog vrij. Die heb ik natuurlijk meteen vastgelegd. Daarna heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat was in maart 2021. En eind 2021 was de webshop cactusleer.nl live.”

Samenstellen van een team


“Ik wist meteen dat ik dit niet alleen wilde gaan doen. Als ondernemer heb je mensen om je heen nodig die je verder kunnen helpen. Ik heb altijd twee mensen in mijn leven gehad waar ik alles mee deelde. Rik is één van die twee personen. Hij is een hele goede vriend van mij en ik heb eerder met hem samengewerkt. Het leuke is dat we heel erg verschillend zijn. Dat vind ik perfect. Ik wil niet iemand die het altijd met me eens is. Hij is ook veel commerciëler dan ik en tekstueel veel beter.”

“In die tijd werkte ik ook samen met Joost. We konden het heel goed met elkaar vinden. Hij zat in de sales en was ook direct enthousiast over cactusleer! Met onze webshop cactusleer.nl dragen we bij aan een betere wereld. Het is niet alleen diervriendelijk, maar ook beter voor het milieu. Dit is iets waar we alle drie graag onze energie en tijd in steken. Om dit met zijn drieën op te kunnen zetten, geeft een heel goed gevoel. Bovendien hebben we ieder onze sterke punten en is er veel ruimte om elkaar feedback te geven.”
Plannen met cactusleer webshop


“Inmiddels is de webshop cactusleer.nl al ruim een jaar live. Het leer bestellen we in Mexico. Vervolgens sturen we een deel door naar Oekraïne. Daar laten we onze eigen merkproducten ontwikkelen. Zij sturen vervolgens samples naar ons op zodat we deze kunnen beoordelen. Onze plannen voor het komende jaar? We zijn bezig met het initiatief om onze sleutelhangers te laten maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook willen we een eigen merknaam gaan bedenken en nog meer producten van cactusleer gaan ontwikkelen.”

“Ik denk dat we een goede visie hebben. We verkopen het cactusleer zowel los, maar we verkopen ook producten van cactusleer. We doen dus zowel de import als de productie. Hierdoor zijn we flexibeler. Ook op het gebied van duurzaamheid hebben we een duidelijk beeld voor ogen. We gebruiken geen plastic bij het verzenden van onze producten. En de omdoos is ook direct de verzenddoos. Geen poespas dus.”

“We hebben alle drie nog gewoon een baan naast cactusleer.nl. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we er over een paar jaar wat mee gaan verdienen. Op dit moment investeren we alle omzet direct in het bedrijf en kunnen we cactusleer.nl op een verantwoorde manier uitbreiden en laten groeien.”54 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page